Eerder deze week heb je al kunnen lezen hoe je de juiste trouwlocatie kiest. Hierin vertel ik je waar je op moet letten bij het kiezen van een locatie. Heb je een paar locaties op het oog, ga dan langs en praat met de manager. Hij/zij kan je van alles vertellen over de locatie. Weet je niet goed wat je moet vragen? Geen nood, ik help je een beetje op weg!
Is er een opzichter aanwezig die dag?
Op sommige locaties is er standaard een opzichter aanwezig die in de gaten houdt of alles een beetje naar behoren verloopt. Vraag de locatiemanager vanaf hoe laat deze persoon aanwezig is. Desi bruiloften vergen veel voorbereidingen. Het zou mooi zijn wanneer er al iemand vroeg aanwezig is.
Zijn er extra kamers aanwezig?
Dit is een belangrijke. Sommige bruidjes worden op locatie opgemaakt en aangekleed. En ook na de trouwceremonie is het wel fijn om je even terug te trekken.
Mag er een heilige vuur(havan) aangestoken worden?
Zonder havan geen bruiloft. Super belangrijk deze vraag. Handig om te weten is of er een vergunning voor open vuur aangevraagd moet worden.
Is het mogelijk om zelf een cateraar in te huren en wat zijn de voorwaarden?
Sommige locaties hebben hun eigen catering. Dat betekent dat je moet kiezen uit een door hen samengestelde menu. Wanneer de mogelijkheid er is om je eigen cateraar mee te nemen, vraag dan of er ook ruimte is voor de cateraar om te koken. Sommige cateraars bereiden het eten voor, om vervolgens op de trouwlocatie ‘af te maken’.
Is er een geluidsblock?
Dat bandjes en DJ’s ervan houden om harde muziek te maken is wel bekend. Daarom hebben bepaalde locatiemanagers ervoor gekozen om een geluidsgrens op de stellen. Gaat de band/DJ over deze grens, dan valt al het geluid uit. Niets is vervelende dan wanneer je aan het dansen en genieten bent, dat het geluid dan in een keer uitvalt.
Tot hoe laat heb je de tijd om op te ruimen en het pand te verlaten? Zijn er extra kosten bij uitloop?
Voor jezelf en je familie is het belangrijk om te weten hoe laat jullie moeten starten met het opruimen van de ruimte. Moet je uiterlijk om 01.00 uur het pand verlaten, houdt er dan rekening mee dat je al om 00.00 uur moet starten. Voordat dat al je gasten zijn verdwenen is het 01.00 uur. Ondertussen moet er wel opgeruimd worden. Vraag ook of er extra kosten zijn wanneer jullie uitlopen. Vaak wordt er per half uur een bedrag gerekend.
Tot hoe laat wordt er alcohol geschonken?
Kies je ervoor om apart personeel in te huren voor achter de bar(vaak biedt de locatie deze optie), stel dan deze vraag. Meestal wordt er tot een half uur voor het einde van het feest alcohol geschonken.
Bevat het pakket champagne en frisdrank?
Wanneer de locatie dit aanbiedt, zit hier vaak kosten aan verbonden. Neem dit mee in je budget.
Zijn er genoeg tafels en stoelen voor alle gasten?
Dit is een hele belangrijke. Veel locaties hebben een beperkt aantal tafels en stoelen. Ze gaan er namelijk niet vanuit dat álle gasten aanwezig zijn op je bruiloft. Desi bruiloften zijn groot en soms is het onvoorspelbaar wie er komt en wie niet. Daarom is het zó belangrijk dat je deze vraag stelt.
Is er nog een bruiloft op dezelfde dag?
Locatie die meerdere zalen verhuren (bv. Opera en Zichtenburg in Den Haag) hebben meerdere zalen. Je wilt niet dat je gasten de verkeerde zaal in lopen. Vermeld dan duidelijk in je kaart welke zaal(vaak hebben de zalen een eigen naam) je zit. Laat ook bij de ingang een naambord van jullie plaatsen.
Wat is er inbegrepen in de huurprijs?
Stel deze vraag! Het is zo belangrijk om te weten welke opties er allemaal zijn en welke niet. Zitten er bijvoorbeeld servicekosten bij (tafels neerzetten, achteraf opruimen) of moet je hier extra voor betalen?
Is er gratis parkeren in de buurt?
Kunnen gasten makkelijk parkeren in de buurt en zijn er kosten aan verbonden?
Wat zijn de tarieven voor verschillende dagen?
Een zaal huren op een andere dag dan vrijdag en zaterdag is vaak goedkoper. Vraag hiernaar. Misschien is het interessant om te kiezen voor een door de weekse-dag. Weeg de voor en tegens tegen elkaar af.
Bied de locatie een ‘taartsnij-service’ aan?
Op bepaalde locaties bestaat deze service. De taart wordt voor je gesneden en uitgedeeld. Deze mensen weten precies hoe groot de taartstukken moeten zijn. Zo voorkom je ook dat de ene familielid een groter stuk krijgt dan een ander. En het scheelt jou weer stress voor het zoeken naar een familielid die eventueel de taart zou willen(en kunnen) snijden.